maanantai 21. elokuuta 2017

Oleskelutilojen valaistus Näin syksyn lähestyessä alkaa valaistuksen merkitys taas kasvaa, kun luonnonvalo vähenee. Oleskelutilojemme (olohuone + keittiö) isot ikkunat antavat paljon tätä luonnonvaloa, joita tehostavat isot valkoiset pinnat sekä korotettu sisäkatto.

Meidän olohuoneen, keittiön sekä eteisen katossa on yhteensä 21 spottia, joissa on tällä hetkellä halogeenilamput. Olemme uusimassa näitä pikku hiljaa led-lamppuihin, jotka ovat energiatehokkaampia ja pitkäikäisempiä. Ledit on jonkun verran kalliimpia, joten näitä ei ihan kerralla kaikkia uusita, mutta viimeistään sitä mukaa kun vanhat posahtaa. Led-lamput eivät kuumene yhtä lailla, mitä halogeenit, joten ovat myös paloturvallisempi vaihtoehto. Vakuutusyhtiön talotarkastajakin suositteli käynnillään meille ledejä juuri tästä syystä.


Lamppuvalikoimia tutkiessa löysin lamppuexpress.com sivustolle, josta löytyy runsaasti vaihtoehtoja erilaisiin valaistustarpeisiin, mutta myös hyödyllistä tietoa mm. siitä, miksi ledeihin kannattaa siirtyä (infoa löydät täältä) ja miten valitset sopivan värilämpötilan (tietopaketin löydät täältä).

Lamppuexpressin sivustoilla asiakkaan valintaa on helpotettu selkeillä tuotetiedoilla ja kategorioilla. Voit rajata valikoimaa esimerkiksi valon värin tai lampun kannan mukaan. Todella näppärää! Esimerkiksi Philips Lamput osion alta löydät kaikki Philipsin LED-Lamput. Mikäli sinulla on tarve edelleen halogeenilampuille, löydät sopivat tuotteet Philips Halogeenilamput osiosta.Mieheni on vastannut meidän taloudessa aina valaistukseen liittyvistä asioista (on ensimmäiseltä ammatiltaan sähköasentaja), mutta valaistusasiat ovat alkaneet kiinnostaa minuakin viime vuosina yhä enemmän. Nykyisessä työssäni keittiösuunnittelijana nämä asiat täytyy luonnollisesti ottaa huomioon, joten näistä asioista täytyy olla perillä jo ammatin puolesta.

Meillä olisi huushollissa paljon vielä parannettavaa valaistuksen osalta. Olohuone kaipaa mm. jalkalamppua ja pöytävalaisimia pitäis saada myös lisää. Muutama pitkäaikainen haave näistä on olemassa, kuten Kartellin Bourgie-valaisin. Olohuoneen kattovalaisinkaan ei ole aivan ihanteellinen, sillä valo ei heijastu tästä toivotunlaisesti.


Oikeanlaisella valaistuksella on todella iso merkitys työskentelyyn sekä viihtyvyyteen. Hyvän yleisvalon lisäksi oleskelutiloista tulisi löytyä myös kohdevaloa työskentelyyn ja esim. lukemiseen. Itse pidän tärkeänä myös tunnelmavalaistusta, jota voi tuoda esim. pöytälampuilla ja valosarjoilla.  

Pallovaloja meiltä löytyykin melkein joka huoneesta. Ja mikäs sen ihanempaa pimenevinä iltoina, kuin vetäytyä sohvan nurkkaan nauttimaan takkatulesta ja kynttilän valosta. Ei se syksy ole ollenkaan hullumpi vuodenaika!

Onko sinulla tarkoitus uusia valaistusta nyt syksyn aikana?

Yhteistyössä Lamppuexpress.
 

2 kommenttia:

  1. Ulos on tullut laiteltua paljon palaneiden lamppujen tilalle led-lamppuja.Käyttöikää 15000 tuntia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on kans ulkona pelkästään led-lamppuja, on tosiaan pitkäikäisiä niin ihan jo sillä laitettu ��

      Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3