perjantai 14. lokakuuta 2016

Uudistunut tytön huone!

 Esikoisemme aloitti syksyllä koulun. Tytön huoneeseen täytyi tämän myötä tehdä muutoksia, sillä huoneessa ei ollut tilaa kunnon työpöydälle, jota koululainen tarvitsee. Huone on todella pieni, joten pähkäiltävää riitti. Tilannetta ei helpottanut se, että hommasimme kesällä tytölle lemmiksi chinchillan, jonka häkki on todella iso. 

Päädyimme parvisänkyratkaisuun. Tällä tavoin saatiin sekä kunnon kokoinen sänky, että myöskin hyvin kirjoitus/laskutilaa. Kovin massiivinenhan tämä parvisänky on. Haikeudella katselen aiempia kuvia huoneesta. Mutta, käytännöllisyys kuitenkin on aina se tärkein asia ja silläpä täytyy vaan yrittää saada tästä kokonaisuudesta mahdollisimman kiva.

Parvisänky on Ikean Svärta. Sarjaan olisi kuulunut erillinen työtaso, mutta emme pitäneet sen muodosta (aaltoileva), joten hommasimme tason erikseen. Tuttavalla sattui olemaan sopivan kokoinen (ja värinen) laminaattitaso joutilaana, joten saimme sen hyvin edullisesti.
 Muutama postaus takaperin kerroin Helmer-laatikostosta, jonka hommasimme poikien huoneeseen. Ostimme samanlaisen myös tytön huoneeseen ja nämä on kyllä todella kätevät! Hyvä säilytystila ja ennen kaikkea se, että tätä on helppo siirrellä pyörien ansiosta. Huoneesta löytyy samantyyppinen lokerikko ikkunan alta, joten tämä sopii myös kivasti sen kaveriksi.

Paras vaihtoehto sopivaksi tuoliksi osoittautui kesällä Askosta ostamani Igloo-tuoli. Tämä kirkas tuoli tuo kivasti keveyttä kokonaisuuteen ja on ihanan tyttömäinen! Tykkäsin kovasti aiemmasta tytön huoneen verhokatoksesta ja halusin käyttää tätä samaa ajatusta uudistuneessakin huoneessa. Päätimme laittaa verhot roikkumaan tangosta ja lisäsimme niiden taakse valoverkon, jonka otimme pois meidän huoneen sänkykatoksesta. Verhon taakse tein pienen lukunurkkauksen, jossa on Roomoxin säkkituoli. Tämä pieni pesä on ollut kovasti tytön mieleen, mutta itse olen näin jälkeenpäin ajatellut että tämä nurkkaus on ehkä liiankin täyteen ahdattu. Yritän pähkäillä josko saisin mahtumaan säkkituolin vastakkaiselle seinälle.


Parvisängyn takana olevalla seinällä oli aiemmin maalaus, joka peittyi osittain sängyn taakse eli seinä piti käsitellä uudelleen. Valkoinen olisi ollut ihanan raikas väri, mutta jotenkin tuntui, että parvisänky pomppasi siitä entistä paremmin. Jos olisin saanut yksin päättää seinän värin, olisi se ollut vieläkin tummempi (joku harmaan sävy), mutta tyttö sai luonnollisesti olla mukana värin valinnassa ja kuinkas ollakaan, vaaleanpunainen se oli :)

Maalina käytin Kalklitir-maalia, jonka ostin Lifestylenordicista. Sävy on antigue rose. Maalaamisessa käytin sivellintä (kuten suositeltu) ja maalasin kaksi kerrosta, ristiin rastiin vedoin. Pinnasta ei harmikseni tullut aivan toivotunlainen. En tiedä onko sävystä kiinni, mutta valmis pinta ei ole niin elävä, kuin olisin toivonut. Sävy on silti kaunis.

Sängyn vasemmalle puolelle olen suunnitellut korkeaa peiliä. Josko sillä sais hieman ilmavuutta tilaan. Pöydän yläpuoli kaipaa hyllyä, tauluja tms. Uusi päiväpeitto, matto, lukulamppu sekä seinävalaisin on hankintalistalla eli huone ei suinkaan ole vielä valmis.

Kivaa viikonloppua sinulle toivotellen,

6 kommenttia:

 1. Hyvä ratkaisu pieneen tilaan, näyttää toimivalta kokonaisuudelta! Ja niin on nättiäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! <3 Pieneen tilaan ainut mahdollinen ratkaisu :D Paljon ois ideoita vielä tähän huoneeseen, mutta asia kerrallaan :)

   Poista
 2. Ihana koululaisen huone! <3
  Meillä myös lapset ovat haaveilleet parvisängyistä, ehkä vielä joskus.. ;)
  Iloista lokakuuta sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taina! <3 Parvisängyt on tilankäytön kannalta kyllä näppärät, mutta itsellä harmittaa kun ovat niin massiiviset. Iloa sinunkin lokakuuhun <3

   Poista
 3. Heippa! Mistä tuo roskakori on? :) teillä on niin rauhallisen näköistä ja oloista joka huoneessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heini! Roskakorin olen ostanut Ideaparkin Gohome-myymälästä. Kiitos ihanasta kommentistasi <3

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3