torstai 29. syyskuuta 2016

Lasitettu terassi - toinen olohuoneemme


Kesällä toteutimme yhden pitkäaikaisen haaveen. Päätimme laittaa lasitukset terassillemme. Käytimme pari vuotta sitten yhtä lasitoimittajaa arviokäynnillä. Yllätyimme silloin siitä, kuinka kalliiksi lasitus tulisi, joten jätimme homman siltä erää jäihin. Hankinta vaatisi hieman säästöjä. Alkukesästä päätimme ryhtyä toimeen ja kyselimme tarjouksia parista paikasta ja päädyimme ottamaan lasitukset Lasiluxilta, asennuksen kanssa. Alunperin ajatuksissa oli vaihtaa vanha pleksikatto uusiin plekseihin, mutta onneksi päädyimme ottamaan katteenkin lasilla. Onhan se niin paljon kivemman ja yhtenäväisemmän näköinen! Lasiseinät on liukulaseilla (päädyt kiinteät) ja kaikissa ovissa on lukitus. Lasitukset toteutettiin pystypuiteilla, jotta saimme lasituksesta mahdollisimman tiiviin. Nyt esim. siitepöly ei pääse sisäpuolelle, joka oli aiemmin iso riesa.

Ennen lasitusta terassi oli hyvin vähällä käytöllä. Terassi oli kuin tuulitunneli, hyvin vetoinen paikka. Lasituksen jälkeen saimme yhden lisähuoneen, joka on toiminut meillä toisena olohuoneena. Kesällä ei juuri muualla oleskeltukaan! Tilaa on käytetty paljon myös nyt syksyllä. Tilassa on pari terassinlämmitintä (kattokiinnitteistä), joilla saa tarvittaessa nopeasti lisälämpöä. Lämpimien vilttien alla on mukava istuskella ja katsella vaikka tähtitaivasta. Lasitetun terassin lattioille hommasimme terassimatot, jotka tuovat sekä mukavuutta että myöskin huonemaista tunnelmaa.Sopivia terassikalusteita sai etsiä pitkään. Näissäkin hinta yllätti, polyrottinkisiin kalusteisiin saa helposti uppoamaan jopa tuhansia euroja. Malliltaan ja väriltään täydellinen sohvakaluste löytyi Maskusta. Kun heillä sattui tulemaan vielä -40 % kampanja kesäkalusteisiin, oli hyvä aika käydä ostamassa nämä. Sohvakalusto koostuu moduleista (kaksi päätypalaa ja keskipala). Lisäksi ostimme kaksi rahia, joita voi käyttää myös sohvapöytinä, sillä niissä on lasikansi. Toimituksessa ei kaikki mennyt kuin Strömsössä... Kun menimme noutamaan kalusteita, harmiksemme keskiosa olikin tilattu väärän värisenä. Se luvattiin toimittaa suoraan kotiin ilman lisämaksua ja saimme siitä hyvityksenkin, mutta keskiosaa ei ole kuulunut tähän päivään mennessä! Ja aikaa on kulunut jo parisen kuukautta. Toinen raheista on toiminut keskiosana, mutta kyllähän tähän kieltämättä sitä oikeaa keskiosaa kaipaa.

Terassilla oleviin tekstiileihin ja sisustusjuttuihin väreiksi valikoitui sininen, keltainen ja kulta/kupari. Keltaiset tyynyt on Askosta, muut H&M:ltä. Keltainen viltti on kahden euron kirppislöytö. Tarjotinpöytä on tuorein hankinta, sen nappasin mukaani Ikeasta parilla kympillä. Musta lyhty on Perfect Homen mallistosta.
Sohvanurkkaukseen ostin tunnelmavalot Bauhausista. Näistäkin tein hintavertailua ja olivat edullisimmat mitä löysin, 24,90 €. Ruokailuryhmässä toimii vielä vanha terassinpöytä, jonka olen peittänyt Jyskistä ostamallani vahakankaalla (josta tykkään muuten ihan älyttömästi!). Tuolit oli pakko uusia, vanhat olivat sekä kuluneet että muutoinkin epäsopivat (samaa sarjaa pöydän kanssa). Keittiöstä siirtyi yksi ylimääräinen Kartellin Masters -tuoli, joiden kaveriksi ostin Sotkasta neljä muovituolia. Tuolit oli todella positiivinen löytö, hintaa näillä oli ainoastaan 37,50 €/kpl. Hyvän näköiset ja mukavat istua.Ruokapöydällä komeilee Perfect Homen kuparin värinen lyhty. Tämäkin oli ollut haavelistallani jo jonkin aikaa. Todella kaunis kynttilän palaessa, ei pääse kuvassa aivan oikeuksiin.

Lasitetun terassin jatkeeksi olemme tehneet hieman uutta terassia, johon hommasimme paljun. Terassi on vielä kesken, mutta paljua on tullut lämmitettyä jo viikottain. Jokaisen euron arvoinen hankinta, siitä on ollut todella paljon iloa! Kuten myös uudistuneesta terassista. Meidän kodin paras paikka rentoiluun ja akkujen lataamiseen!

Kivaa loppuviikkoa,

10 kommenttia:

 1. Onpa kivan näköinen lisähuone! Itsekin haaveilen terassimme lasituksesta, mutta jää ainakin toistaiseksi haavelistalle, sillä opintotuella ei paljon lasituksia ostella :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläpä se piti itselläkin malttaa odottaa, ei oikein kotiäitinä aiemmin ollut lasitukseen varaa.. Ihanaa, kun saa toteutettua jotain pitkään haaveiltua!

   Poista
 2. Kaunis tuo lasitettu terassi, minulla on kanssa haaveissa saada joskus tuollainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! <3 Kyllä tuo lasitus tuo niin paljon iloa. Pidentää terassin käyttöaikaa ja meillä toiminut tosiaan lisähuoneena :)

   Poista
 3. Moi! Minkä kokoinen ja hintainen lasiterassi oli? Olemme itsekin pyytämässä tarjousta niin olisi hyvä saada vertailutietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Liukulaseja tuli kaikkiaan viidelle seinämälle, 2-3 lasia/seinämä. Lasikatteen pinta-ala noin 15 m2. Asennetun paketin hinta oli 7600 €. Hintaan vaikuttaa olennaisesti se, rakennetaanko lasitus vanhoihin runkoihin ja terassiin vai rakennetaanko kokonaan uusi. Meillä päätökseen vaikutti ennen kaikkea asiantuntevuus ja luotettavuus.

   Poista
 4. Ihanan näkönen terassi nyt, mekin kyseltiin nyt kesällä vähän hintoja ja ehkäpä ensi vuonna toteutamme asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Terassi on ollut nyt huomattavasti enemmän käytössä, kannatti ehdottomasti toteuttaa :)

   Poista
 5. Voi tuollainen terassi onkin näin syksyllä tosi ihana paikka oleilla! <3 Ihanaa alkavaa lokakuuta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysiltoina terassi on todella tunnelmallinen! Eikä haittaa viilenevät illat, viltin alla tarkenee mukavasti :) Ihanaa lokakuuta sinullekin Marika!

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3