tiistai 1. joulukuuta 2015

Remppaa luvassa!Ollaan asuttu pian viisi vuotta tässä omakotitalossa. Remonttia on tehty pikku hiljaa. Aloitettu ensin ulkopuolisilla töillä, joita riittikin ensimmäiseksi pariksi vuodeksi, kunnes päästiin touhuamaan sisätiloissa. Tapettipinnat on uusittu kaikkien muiden, paitsi lasikuitutapettien osalta ja tehty muuta pientä fiksausta.

Keittiön remontti on ollut myös pitkään haaveissa. Ovissa näkyy jo sen verran kulumaa että ovat uusimisen tarpeessa, eikä mallikaan täysin miellytä. Ovissa olevat urat kerää turhaa pölyä ja likaa. Olen kaivannut pelkistetympää linjaa. Ajattelimme alunperin lähteä uusimaan pelkät kaapinovet, mutta tulimme lopulta siihen tulokseen, että kun kerran lähdetään tekemään remonttia, niin uusitaan samalla runkojakin.


 Isoin runkomuutos on edellisen saarekkeen sekä vitriiniovien poistaminen. Tämä mahdollistaa suoran seinälinjan kalusteryhmälle ja kulku kodinhoitohuoneeseen järjevöityy (jatkossa ei tarvitse enää kiertää saaraketta). Vanhat rungot on jo poistettu ja niiden alla näkyi vanha tapetti, joka piti ikuistaa vielä kameralle. Tuollainen i h a n a (not!) pikkukukkainen tapetti oli sekä keittiössä että kodarissa muuttaessamme. Ehdimme katsella niitä parisen vuotta ennen uudelleen tapetointia, joten voitte kuvitella kuinka tyytyväinen olin, kun saimme vihdoin uusittua nämä pinnat! Ovien ja runkomuutosten lisäksi tasot sekä välitilat menee uusiksi. Kuvissa hieman esimakua siitä, millaisia pintoja meille on kaikkiaan tulossa. Liesituuletin ja hella menee vaihtoon (tilalle tasoliesi ja integroitu uuni + mikro). Lisäksi tilaan tulee mittojen mukaan suunnittelemani pieni saareke, jonka alla on kalustepyörät.

 Päätimme ottaa toimituksen asennuksen kanssa, sillä ajatus kuukausia kestävästä remontista ei todellakaan miellyttänyt... Uutta keittiötä odotetaan saapuvaksi ennen joulua!Tunnetusti nälkä kasvaa syödessä, joten päätimme samalla uusia myös kodinhoitohuoneen pintoja, sillä tila on keittiön jatkeena. Pesukoneseinustan rungot menee kokonaan uusiksi ja tähän saamme kauan kaipaamani vesipisteen, jota ei siis ole alunperin ollut kodinhoitohuoneessa. Toisella seinustalla olevaan aukkoon laitetaan myös runko ja ovet. Tähän tilaan tulee useita toiminnallisia muutoksia, saan tänne mm. varsinaisen siivouskaapinkin, joka on myös uupunut.

Kylppäriin on myös tulossa uusi kalusteryhmä, sillä se oli jo todella käyttöikänsä päässä (pinnat kupruilevat ja rungotkin turvonneet kosteudesta). Lisäksi tytön huoneen kaappien ovet vaihdetaan. Luvassa siis aika lailla mittava remontti!

Osa seinä- ja lattiapinnoistakin tulee rungojen poistamisen myötä paljaaksi, joten remonttiin kuuluu myös näiden pintojen uusimista. Eilen käytiin hommaamassa kodarin maaliseiniin uudet maalit. Nämähän maalattiin noin vuosi sitten, mutta värisävy osottautui aivan toisenlaiseksi, miltä se värikartassa näytti. Toivottavasti uusi sävy osuu nappiin.

Mukavaa tiistai-iltaa!

26 kommenttia:

 1. Teillä ihanaa siis tiedossa, uusi keittiö jouluksi :)) innolla odotan kuvia uudesta
  Keittiöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla sitä täällä jo odotellaan, en malttaisi pysyä housuissani! :D

   Poista
 2. Aivan mahtavia muutoksia tulossa teille, ilolla mukana seurataan! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivoja muutoksia tosiaan, kauan odotettuja! Laitan heti tulemaan matskua, kun kaikki asennettu! :)

   Poista
 3. Oi, keittiöstä ja kodarista tulee varmasti upeat!!! Kuvia odotellessa... :) Hih, itekin maalasin tässä kesällä yhden huoneen uusiksi kun sävy oli ihan erilainen kuin värikartassa. Oli liian oranssi, en kestänyt enää vaan pakko oli tela laittaa viuhumaan. Kivaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunnitelmat on ainakin niin moneen kertaan mietitty, et eiköhän siitä tule hyvä! Mulla on pitkään häirinnyt väärä maalin sävy. Moneen kertaa oon ollu jo tarttumassa maalisutiin, mutta en ole saanut aikaiseksi. Nyt on hyvä sauma! Ihanaa loppuviikkoa Mervi <3

   Poista
 4. Mää täälä niin kans odotan kuvia jo valmiista keittiöstä :) Meilläkin tulee keittiöön vähän uutta juttua ja oon niin tyytyväinen kun saan muutettua keititötä nyt vähän erilaisemmaks mitä se on ollut. Mukavia remppahetkiä teille! Innolla odotan kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meillä tulee monta kivaa uudistusta keittiön sekä kodarin osalta, olen niin innoissani!

   Poista
 5. Oii, teillä on siellä jännittävät ajat, tuollaiset remontit on kyllä niin ihania , toivottavasti saadaan pian nähdä lopputulos , kuulostaa nimittäin todella upealta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti tosiaan jännäillään uusia kalusteita saapuvaksi! Ja muutos tulee kyllä olemaan melkoinen :)

   Poista
 6. Ihanaa, meilläkin pitäis...Ihanaa varmaan saada uusi keittiö jouluksi! Mukavaa keskiviikkoa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä tapauksessa tuun tekemään teille hyvät suunnitelmat ja laitataan teillekin tilaukseen ;) Mukavaa keskiviikkoa sinnekin <3

   Poista
 7. Ihanaa, odotan innolla lopputulosta! Mäkin haluaisin vaihtaa edes keittiön kaappien ovet, mutta miehen mielestä ei ole mitään syytä keittiöremonttiin.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehiä pitää yleensä vähän pehmitellä :D Meillä ei tarvinnut onneks sen enempää asiasta neuvotella, molemmat ollaan kaivattu uudistusta.

   Poista
 8. Oi keittiöremontti tekee suuren muutoksen kotiin. Vaikka meillä on vain kuusi vuotta vanha keittiö, haluaisin jo uudet kaapit tai ainakin ovet. Tön hetkiset on tosi huonolaatuiset ja kaappien ovet tosi rumassa kunnossa (ainakin mun mielestä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se tekee, on niin merkittävä osa kotia. Mun täytyy tulla teillekin laskemaan tarjousta! :)

   Poista
 9. Voi että! Kiva nähdä millainen keitiö teille on tulossa :)) Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innolla odotan, että näen itsekin lopputuloksen! Hyvähän siitä varmasti tulee :)

   Poista
 10. Voi mitä suunnitelmia!! Voin vaan kertoa nyt omasta kokemuksesta, että vaikka remppaaminen onkin hermoja vievää on lopputulos silti sen arvoinen!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niin totta, lopputulos palkitsee! Kova hommahan kaikissa esivalmisteluissa on, vaikka otammekin asennettuna. Enää ei tarvitse pitkään odotella :)

   Poista
 11. Kuulostaa ihanalta! Tai no miten sen ottaa.. ainahan niissä on omat hommansa, mutta lopputulos kyllä sitten palkitsee :) Innolla odotan minäkin kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopputulosta täällä kovasti odotellaankin. Eiköhän se palkitse! :)

   Poista
 12. Heippa tännekin pitkästä aikaa! Täällähän on tapahtunut ja tapahtumassa vaikka mitä, voi miten ihanaa saada uusi keittiö jouluksi. :) Täytyypä jatkaa vanhempien postaustesi lukemista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei Marianne! <3 On kyllä niin ihanaa saada uutta pintaa, en malta odottaa!

   Poista
 13. Mitkä suunnitelmat! Kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innokkaana täällä odotellaan jo asentajia saapuvaksi :)

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3