keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Ekat kuvat uudesta keittiöstä!


 Nyt on vihdoin keittiöremontti siinä vaiheessa, että pääsen näyttämään teillekin ensimmäisiä kuvia! Asentaja kävi uurastamassa viime viikolla uudet kalusteeet, poistaen ensin vanhat rungot. Useampi päivä kului kaikkien kalusteiden asennuksessa (keittiö, kodinhoitohuone, kylppärin kalusteet ja yhden makkarin kaapinovet) ja totesimmekin useaan kertaan, että onneksi emme ryhtyneet tähän hommaan itse. Remontti olisi venynyt kuukausien mittaiseksi ja nyt saimme kaiken valmiiksi muutamassa päivässä.
 
Suunnitelmat tein itse. Alunperin olimme ajatelleet pelkkää ovenvaihtoa, mutta päätimme tehdä samalla runkomuutoksia, koska nekin olivat olleet mielessämme. Kun kerta remonttiin ryhtyy, niin parempi tehdä asiat kerralla kuntoon! Yksi isoimmista muutoksista oli vanhan saarekkeen ja vitriinikaappien poistaminen. Tämä avarti tilaa uskomattoman paljon ja kulku kodinhoitohuoneeseen helpottui. Tulen ottamaan laajemmat kuvat myöhemmin, jossa koko tila hahmottuu paremmin. Suurin osa rungoista vaihdettiin, jotta saimme kaappeja ja vetolaatikoita isommaksi. Aiemmassa keittiössä meillä oli useita 30 ja 40 cm:n kaappeja, jotka on käytössä todella hankalia. Tällä muutoksella tuli rutkasti lisää käyttömukavuutta ja tavarat on nyt selkeämin järjestyksessä. Alakaappeihin tuli lisää vetolaatikoita, jotka on käytössä aina mukavempia, mitä hyllykaapit.

Kaapinoviksi valitsimme sileäpintaiset ovet, väri korkeakiiltoinen valkoinen. Tämä oli selkeä valinta, näistä olen haaveilut jo pitkään. Vetimiksi valikoitui simppelit rosteriset vetimet. Musta/tumma työtaso on ollut vahvin vaihtoehto aina mahdollista remonttia mietittäessä. Päätös tästäkin oli hyvin yksimielinen - musta, kiiltävä taso, joka muistuttaa pitkälti aitoa kivitasoa. Valoa heijastava pinta ei näytä yhtä tummalta, miltä mattapintainen näyttäisi ja tämä mallihan ei ole täysin musta. Pinnassa on marmorimainen kuvio, mukana on vaaleampiakin sävyjä. Välitila laitetiin 9 mm paksulla laminaatilla, joka voidaan asentaa suoraan vanhan laatoituksen päälle (kuten meillä tehtiin). Tätä valintaa jouduimme puntaroimaan pidempään, sillä vaihtoehtoja on niin runsaasti. Päädyimme valkoiseen malliin, jossa on mukana helmiäishohdetta. Malli on hyvin samantyyppinen, kuten meidän laattalattia, joten sointuu kivasti sen kanssa yhteen. Kodinkoneista liesi, liesituuletin, uuni ja mikro meni vaihtoon. Halusin vanhan 50 cm:n lieden ja uunin tilalle 60 cm:n, jollainen meillä oli edellisessä asunnossa. Sitä olen kaivannut muutosta asti. Erillisuuni sekä mikro on integroituna uunirunkoon, myös yksi asia jota olen tulevalta keittiöltä halunnut. Tasoliesi hivelee silmiäni, onhan se niin paljon nätimpi, mitä aiempi! Koneet (liesituuletinta lukuunottamatta) ostettiin Gigantista, jossa sattui olemaan tasoliedet ja uunit Black friday -tarjouksessa -25 %. Säästimme siis sievoisen summan hyödyntämällä tämän! Kodinkoneista tulen tekemään erillisen postauksen sitten myöhemmin.

Myös valaistus uusittiin ja lisättiin muutama pistokepaikka. Yläkaappien alareunaan asennettiin led-valonauhat. Kuvissa tämä valaistus ei oikein pääse oikeuksiin, mutta on kyllä kiva lisä tähän keitiöuudistukseen. Allas on Stalan komposiittiallas, johon olen ihan supertyytyväinen! Allas on todella tilava, tässä on niin vaivatonta pestä isommatkin kattilat ja esim. uuninpellit. Kauniista, tyylikkäästä muotoilusta plussaa! Keittiön hana uusittiin myös ja tilalle tuli Oraksen kaunis kaarihana. Vanha keittiön hana hyödynnettiin kodinhoitohuoneen uudessa vesipisteessä. Keittiön sisustus hakee vielä itseään. Tiettyjä juttuja karsin heti alkuun pois, haluan tavaroiden olevan nyt linjassa uuden, pelkistetymmän tyylin kanssa. Vanha keittiön vaaka on yksi niistä asioista, joista en halua luopua ja se tuokin tähän kokonaisuuteen kivaa ilmettä. Itseni tuntien, tasoilla olevat tavarat tulevat muuttumaan vielä moneen kertaan...Pieniä juttuja on vielä säätämättä, mm. liesituulettimen putkea täytyy siirtää ja suojakupu sen eteen. Sokkelia ja peitelistoja puuttuu ja muuta viimeistelyä. Yksi yleisilmeeseen merkittävä asia tulee olemaan saarekkeen verhoilu, jonka mieheni eilenillalla aloitti. Lisäkuvia tulossa siis piakkoin!

Ihanaa, tunnelmallista aatonaattoa!

30 kommenttia:

 1. Kylläpä on upea keittiö! Tosi kaunis ja voin kuvitella, että käytännöllinenkin :) Oikein Hyvää Joulua Heli teidän koko perheelle, terkkuja täältä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! <3 Tyytyväisiä kyllä ollaan uuteen keittiöön, on melkoisen iso muutos entiseen. Ihanaa joulun jatkoa teille, terkut täältä kaikilta! <3

   Poista
 2. U-P-E-A! Mäkin haaveilen meidän romanttisten kaapinovien vaihdosta tuollaisiin korkekiiltovalkoisiin :) Ainoa jarru tässä projektissa on se, että meidän nykyinen keittiö on teetetty, niin kaapinovienkin vaihto maksaa melko paljon, kun ei ole standardikokoisia... Mutta vielä joku päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ehdin kans haaveilla useamman vuoden, ennen kun lähdettin toteuttamaan remppaa :)
   Elegalta saa teetettyä mittojen mukaan, meillekin tuli muutama runko ja ovi erikoismittaisena. Eikä ole iso hintaero standardikokoisiin verrattuna! Jospa tekin saisitte pian toteutettua keittiöuudistuksen.

   Poista
 3. Todella kaunis keittiö! Tyylikäs! Aivan ihanat nuo tasot! Ja allas <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viivi! <3 Kyllä ollaan tästä tykätty, ja on niin paljon mukavempi käyttöä ajatellen.

   Poista
 4. Ihana keittiö ❤️ Lämpöistä joulua ❤️

  VastaaPoista
 5. Raikasta! Ihanaa joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
 6. Siitähän tuli erittäin hieno! :) Vau! Keittiö on kodin sydän ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, keittiö on se kodin sydän ja siihen kannattaa panostaa! <3

   Poista
 7. Tyylikäs muutos!
  Hyvää joulua Heli1 <3

  VastaaPoista
 8. Oikein loisto muutos, hyvää kannatti odottaa <3

  Ihanaa joulunaikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllä tätä kannatti odottaa, on niin mieluinen lopputulos! Ihanaa joulun jälkeistä aikaa! <3

   Poista
 9. On kyllä upea keittiö ja kaikki niin sulavaa linjaa. Teillä on samaa mallia kuin meillä nuo keittiön kaappitilat. Osan tasoista haluaisin vaihtaa, kun ovat pähkinää. Sitten on tummaa kiveä tuo pesualtaan luona oleva taso. Siihen olen ollut tyytyväinen, on kätevä esim.kattilat nostaa siihen tai pilkkoa jotain. Hyvää Joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kivitasot ovat kyllä näppärät. Sellaiset on ollut itselläkin haaveissa, mutta hinta meille liian korkea. Mukavaa joulun jälkeistä aikaa!

   Poista
 10. Tästä tuli niin huikea! Tekis mieli tehdä meillekin keittiöremppa, vaikka vasta alle 3-vuotias toinen onkin :D
  Onnea ja ilon hetkiä uuteen keittiöön muru!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Keittiöstä tuli kyllä ihana ja siellä on nyt ihan erikiva touhuta! :) Päivittyi tähän päivään.

   Poista
 11. Vitsi kun tuli hieno! Keittiökuume sen kun kasvaa.. meidänkin suunnitelmissa oli isoja ja leveitä laatikoita lisää. Meilläkin kun on noita kapeita ja ahtaita kaappeja.. Sitä päivää odotellessa ;). Välitila mullakin oli se vaikein valinta, tuo teidän näyttää aika tyylikäältä ja ajattomalta! Varmaan ihana nyt touhuilla siellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Käytännölliset muutokset on olleet todella merkittävät, iso muutoa edelliseen. Välitila oli vaikea päättää, tuo valikoitui juuri ajattomuuden perusteella. Tasovalintaa olen kylläkin nyt myöhemmin vielä empinyt, kun satuin näkemään inspiskuvia. Voi tätä sisustajan elämää ja valintoja! :D

   Poista
 12. Tästä tuli kyllä ihana keittiö ja livenäkin tosi upee! Mukavaa maanantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ero edelliseen on huikea. Ei voi olla kuin tykkäämättä! Mukavaa viikon jatkoa <3

   Poista
 13. Voi että tämä keittiö!!! ♥ Niin upea! Tuo saareke ♥ Ja integroitu uuni..! Ihanan moderni ja nykyaikainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! <3 Keittiö päivittyi tähän päivään, saimme nyt modernimman version, jota jo kovasti kaipasin :) Tahtoo vaan nyt rempan myötä ympärilläkin oleva sisustus kaipaamaan uudistusta :D

   Poista
 14. Toi keittiö on niin upea. Oon ihan kade. TUollaista allasta meilläkin on haaveiltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöstä tuli kyllä mieluinen! :) Allas on ihan huippu, en voi muuta kuin suositella!

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3