tiistai 1. syyskuuta 2015

Tyynyvinkki! Haluan jakaa teille yhden tyynyvinkin, jonka itse löysin kerran yhdeltä keskustelupalstalta. Olen metsästänyt pitkään hyvälaatuisia sisätyynyjä, jotka pitäisivät hyvin muotonsa. Tykkään itse myös siitä, että sisustustyynyt ovat kunnolla muhkeita. Sisätyynyissä on huomattavia laatueroja, mutta parhaimmatkin tahtovat jo melko lyhyen ajan jälkeen menettää muotoaan ja lässähtää.

Vinkki, johon törmäsin, meni heti testaukseen. Ikeassa myydään Slån tyynyä, joka on kooltaan 50 x 60 cm. Nukkumiseen en tätä itselleni ostaisi, koska on sen verran ohut, mutta tyyny mahtuu vielä 50 x 50 cm kokoiseen tyynynpäälliseen. Sisustustyynystä tulee ihanan muhkea, kun sisätyyny on hieman päällistä isompi! Normaaleista sisätyynyistä saa maksaa vähintään 4-5 €, mutta tällä Slån tyynyllä on hintaa vain 1,49 €. Näin ollen siis mainio ja edullinen vaihtoehto sisätyynyksi, jota tulen käyttämään jatkossakin! :)

Kuva 1

Kuva 2

 Ylläolevista kuvista voitte verrata, miltä 50 x 50 cm:n sisustustyyny näyttää normaalikokoisen sisätyynyn kanssa (kuva 1) ja miltä se näyttää 50 x 60 cm Slån tyynyn kanssa (kuva 2). Jälkimmäinen on huomattavasti muhkeampi ja pehmeämpi.

Olen joskus tuonut lisää muhkeutta laittamalla kaksi samankokoista sisätyynyä päälliseen, mutta tyynystä tulee herkästi liian tiivis ja pinkeä. Tällöin se ei ole yhtä mukava käytössä.45 x 45 cm:n tyynynpäällisiin laitan joskus jo käytössä olleita 50 x 50 cm:n sisätyynyjä. Käytettyinä ne ovat menettäneet muhkeuttaan, mutta menevät vielä hyvin näissä pienemmissä tyynynpäällisissä. Yllä olevassa kuvassa vertailuna jälleen normaalikokoinen sisätyyny (vasemmalla puolella) ja isompi, jo hieman käytetty 50 x 50 cm:n sisätyyny (oikealla puolella)

Tykkäätkö sinä muhkeammista tyynyistä vai kelpaako ohuempi? 

Aurinkoista viikon jatkoa!

22 kommenttia:

 1. Juu, kiitos muhkeaa mullekin :) Täytyykin pyörähtää tyynyostoksilla, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä, tosi hyödyllinen! Meillä kans alkaa kaikki sisätyynyt olla lässähtäneitä. Täytyypä laittaa nuo tyynyt ostoslistalle, kun kuukauden päästä ois tiedossa reissu Haaparannalle :-)

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkistä, todellakin niin monta sisätyynyä ostaneena ja taas ärsyyntyneenä roskiin heittäneenä, pitääkin muistaa, kun joskus ikeaan pääsen.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse tulen käyttämään jatkossa vain näitä Ikean tyynyjä. Paras laatu-hintasuhde!

   Poista
 4. Kiitti vinkistä! Minä oivalsin tässä kerran saman. Ostin ale-korista 50 ×50 päällisiä. Kotona mietin,mitkä tyynyiksi. Laitoin nukkumatyynyt ja on muhkeat. Täytyytehdä noille pienille sama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse kun kokeilin tätä ekaa kertaa, mietin vaan miksen ollut hoksannut asiaa jo aiemmin :D Toimii!

   Poista
 5. Meilläkin on osteltu noita Ikean sisustyynyjä koristetyynyjen sisään. Hyvin ovat asiansa ajaneet.

  VastaaPoista
 6. Tyttären kanssa oltiin ikeassa ja näin noita mutta en ostanut, täytyy ensi kerralla ostaa monta tyynyä. Kyllä tyynyn pitää olla sopivan muhkea, ei liian tiivis eikä mikään ohut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyynyn pitää ehdottomasti olla kunnolla muhkea, ja noilla ikean tyynyillä niistä sellaiset saa :)

   Poista
 7. Täytyypä lisätä ostoslistaan, jos taas joskus iksuun pääsisi.. Olen kyllä käyttänytkin koristetyynyissä vanhoja littaantuneita tyynyjä, mutta nekin alkaa olla jo rutussa.. Kai niillekin tulee se lopullinen päätepiste vastaan ;). Terassille tein kerran sisustyynyjä vanhasta kiikun pehmukkeesta. Siinähän on sellasta superlon-rouhetta ja täytin sillä vanhoja tyynyliinoja ja ompelin reunat kiinni. On muuten muhkeita! Yhdestä pehmukkeesta tuli kuusi tyynyä. Mitään kun en raaski pois heittää, niin pitää keksiä uusia käyttötarkotuksia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan huippuidea tuo kiikun pehmusteen hyödyntäminen! Sehän on tosiaan materiaaliltaan sellaista, että pitää hyvin muotonsa ja on muhkeaa :) Kierrätys kunniaan!

   Poista
 8. Olipa hyvä vinkki, kiitos kovasti! Kyllä ne muhkeat tyynyt onkin kivempia :) Ihanaa viikon jatkoa Heli <3

  VastaaPoista
 9. Muhkeita tyynyjen pitää olla. Kiitos vinkistä. Minäkin olen käyttänyt vanhoja nukkumatyynyjä 50*50-kokoisissa tyynynpäällisissä, mutta litussahan ne ovat. Pitääpä syksyn Ikea-reissulla ostaa noita tyynyjä. Oletko muuten tutustunut Rustan valikoimiin? Sieltä löysin vaikka mitä mukavaa ja edullisesti. terv. Kaimasi Heli  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rustassa en ole vielä päässyt käymään, vaikka joka Ikean reissulla se on ollut mielessä. Olen kuullut siitä paljon hyvää, houkuttelis kyllä käydä siellä piakkoin! :)

   Poista
 10. Kiitos vinkistä. Minä olen sellainen tyynyfriikki, että näitä sisustyynyjä tarvitseekin. Ja löytää vielä hyvä, joka pitää muodon ja ei heti mene lyttyyn. Aurinkoista lautantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kans toinen tyynyfriikki! :D Aurinkoa tähän viikonloppuun!

   Poista
 11. Heips Heli, käväsehän kurkkaamassa blogiini, siellä on sulle jotain...:)

  VastaaPoista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3