keskiviikko 5. elokuuta 2015

Viimeiset Norjan matkamuistelot

 Palasimme jokunen aika sitten Norjan reissultamme. Lomamatka oli jälleen kerran todella onnistunut! Teimme useita pitkiä tunturireissuja ja nautimme upeista maisemista. Perheen pieninkin kulki reippaasti mukanamme. Lapsetkin nauttivat täysin rinnoin kauniista luonnosta, raikkaasta meri-ilmastosta ja rennosta yhdessä olosta. Näissä pohjoisen jylhissä maisemissa sielu lepää!Norjan reissuillamme yksi vakiokohde on tietty kiviranta, joka on täynnä upeita, erivärisiä kiviä. Täällä kuluu helposti useampi tunti kiviä tutkien. Muutama otettiin matkamuistoiksi mukaan, jokainen lapsi sai ottaa omat lempparikivensä (joka on muuten hankala tehtävä tuossa runsaudessa).

Itse otin yhden ohuen, ison kiven terassille pannunaluseksi. Jos muistan, esittelen sen teille terassipostausten yhteydessä. Iso ikävä jäi Norjan maisemiin, ensi kesänä sitten viimeistään uudestaan! Äitini mökille on suunnitelmissa pintaremonttia, jossa lupasimme olla apuna. Siitäkin on tulossa mielenkiintoinen projekti ja toivon, että pääsen näyttämään tästä teillekin joskus kuvia. Mutta tämä menee tosiaan todennäköisesti vasta ensi vuoden puolella toteutukseen.


Miehelläni on menossa viimeinen lomaviikko. Yksi pieni reissu meillä on vielä tarkoitus tehdä, käymme ainakin Ranuan eläinpuistossa sekä Ikeassa :) Kuten aina, lomapäivät ovat menneet nopeasti, mutta paljon olemme ehtineet niistä nauttiakin. Vaikka kelit eivät niin kesäiset ole olleetkaan.

Ihanaa elokuun alkua teille kaikille toivotellen,

24 kommenttia:

 1. Nuo maisemat ovat niin huikeita <3 ja kuvat upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Norjan maisemiin ei koskaan kyllästy! :)

   Poista
 2. Ihanalta näyttävät nuo Norjan maisemat! Tuolla olisi mukava itsekin joskus lomailla. Olisi varmasti myös meidän kaupunkeja kaihtavat isännän mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norjan maisemista nauttii meillä koko perhe! <3 Tekemistä riittää koko porukalle, pääsee miehetkin kalaan ;)

   Poista
 3. Upeat kuvat ja tunnelmat. Haaveissa itselläkin joskus päästä noihin maisemiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Kannattaa ehdottomasti suunnata joskus Norjan puolelle! Maisemat on todella upeat ja ne täytyy nähdä itse, kuvat eivät tahdo antaa oikeutta luonnon kauneudelle.

   Poista
 4. Wautsi mitä maisemia <3 Oli varmasti upea reissu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli todella kiva reissu! Varsinkin, kun pieninkin lapsista jaksoi jo kulkea itse paljon. Päästiin moneen paikkaan liikkeelle :)

   Poista
 5. Todella upeita kuvia. Tuonne olisi hienoa päästä. Juuri tänään puhuin miehelleni, että olisi kiva lähteä kunnon patikkaretkelle pitkästä aikaa kunnon maisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! <3 Noissa maisemissa sielu lepää ja kaikki huolet unohtuu. Patikointi on parhainta terapiaa! :)

   Poista
 6. Siis niin upeita kuvia! Mahtavaa, että olette voineet viettää laatuaikaa yhdessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! <3 Kesäloman paras anti on juurikin se yhdessä vietetty aika! <3

   Poista
 7. Hienot maisemat! Varmasti ollut mukava reissu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli, tapahtumarikas viikko kauniissa ja rakkaissa maisemissa <3

   Poista
 8. Upeat, jylhät maisemat!
  Nuo kivet on kauniita ja niin sileäksi hioutuneita, itsellänikin tapana aina muutama rannoilta keräillä mukaan.

  Leppoisia elokuun päiviä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin olemme joka vuosi tuoneet kiviä mukanamme. Viime vuosina olen oppinut sen, että otan vain muutaman mukaan kun vuosien varrella niistä on kertynyt jo melkoinen kasa :D

   Poista
 9. No huh ja huh, olipa niin komiat maisemat, että piti kuvat kattua tarkkaan!! <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja luonnossa nuo maisemat on vieläkin upeammat! <3

   Poista
 10. Oi, niin ikävä tuli itsellekin takas noihin maisemiin.. siellä on niin ihanan raikasta ja puhdasta. Ja plussana myös aika huikeat maisemat :). Olis vaan pikkusen lähempänä tämmöstä..

  Seuraava reissukin kuulostaa hyvältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisen luonto on tosiaan niin ihanan raikasta! <3 Noilla tuntureilla vaeltaessa kaikki muu katoaa ympäriltä, parasta sielunhoitoa! Ajomatkan päässähän tuo onneksi on, mutta toki ois kivempi et hieman lähempää löytyis :)

   Poista
 11. Ihania kuvia, onpa siellä kauniit maisemat :) Täälläkin on loma nyt ohi ja tiistaina taas töihin, onneksi kesästä kerkesi jäädä täälläkin ihania muistoja :) Iloista viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on siis samaan aikaan loppunut loma. Kesäloma on ihanaa aikaa, mutta sitten onkin ihana palata arkeen akut ladattuina :) Iloa viikonloppuusi! <3

   Poista
 12. Mahtavat maisemat ja kuvat, aivan upeaa!
  Vaikka maisemat ovat jylhiä täällä etelä-Norjassakin, on pohjoisessa se jokin aivan oma tunnelmansa - niin kaunista!
  Mukavaa elokuuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat hieman erilaiset pohjoisessa, mitä etelässä. Itse en ole Trondheimia alempana käynyt, mutta sielläkin maasto oli jo todella rehevää. Pohjoisen maisemat ovat karut, mutta oma tunnelma siinäkin on :)

   Mukavaa elokuuta sinullekin Marianna! <3

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3