lauantai 25. heinäkuuta 2015

Reissukuulumiset Pohjois-Norjasta


Kvalsund, Norja

Olemme olleet pian viikon verran Pohjois-Norjan maisemissa, äitini synnyinseuduilla. Todella rakas paikka koko perheelle. Täällä unohtuvat arkiset kiireet ja aherrukset, ihan parasta lomailua! Olemme käyneet kalastamassa, tehneet reissuja tuntureille ja käyneet kaupunkikierroksella.

Olemme olleet täällä isolla porukalla, mm. kaksi siskoani sekä meidän vanhemmat ovat olleet seuranamme. Olemme nauttineet paikallisista herkuista ja tottakai kalasaaliista, jota olemme saaneet sekä tunturijärviltä että merestä. Äitini on parhaillaan paistamassa meille harvinaista herkkua, pallasta. Todellinen herkkuateria luvassa!

Tunturireissulla


Tunturijärvellä kalastamassa

Tunturijärven rautuja

Yksi väsynyt vaeltaja...


Liikkuminen luonnossa on nyt huomattavasti helpompaa, kun nuorimmainen on kaksivuotias. Viime kesän patikoinnit jäivät vähäisemmäksi kun nuorin oli vielä kannettava mukana. Nyt kaikki lapset ovat kävelleet reippaasti pitkiäkin tunturireissuja, kun olemme menneet lasten tahdilla. Parilla reissulla nuorimmainen on täytynyt kantaa menomatkan sylissä, kun väsy on jo sen verran painanut.

Ilmat ovat olleet täällä suhteellisen hyvät. Vettä ei ole sadellut ollenkaan ja tänään tarkeni jopa yhdellä vaatekerralla ;)
Kaupungilla (Hammerfestissä) pääsin kiertämään parit lemppariliikkeet. Europris -nimisestä sekatavarakaupasta löytyi pari tuliaista kotiin. Iso "lääkepullo", joka oli -70 % alennuksessa. Tälle jäi hintaa ainoastaan 2,3 €. Äitini oli aiemmin hommannut tänne mökille kylppärilokeron ja sellainen piti itselläkin saada. Tämäkin oli todella edullinen, 20 kruunua eli noin 2,2 €.

Norjan sisustusliikkeissä näkyy aikalailla samat trendit mitä Suomessakin. Hintataso vaihtelee kovasti liikkeiden välillä, mutta edullisimmillaan sisustustuotteet ovat samaa luokkaa mitä Suomessa.

Edessä on vielä muutama lomapäivä täällä pohjoisessa :)
Mukavaa loppuviikkoa sinne ruudun toiselle puolelle!

14 kommenttia:

 1. Voi mitä kuvia! Aivan ihania <3 <3 Nauttikaahan lomasta!

  VastaaPoista
 2. Upeita maisemia siellä kyllä on, niin ylväitä!
  Oikein mukavaa reissua teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellakin, luonto ja upeat maisemat täällä parasta onkin! Mukavaa sunnuntaita sinulle Sari! <3

   Poista
 3. Näyttääpä siellä ihanalta! Varmasti viihdytte :). Kivoja tuliaisiakin olet löytänyt. Mukavia lomapäiviä!

  VastaaPoista
 4. Ihanaa loman jatkoa, kuulostaa ja näyttää tosi mukavalta <3

  VastaaPoista
 5. Voi mitä ihania lomakuvia <3 Meilläkin on ollut tapana käydä Norjassa kiertelemässä mutta tänä kesänä ei ehditty ollenkaan. Jospas taas ensikesänä. Kivaa viikkoa Heli teille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä se on myös jokakesäinen perinne. Toissavuonna jäi välistä, kun kolmas lapsistamme oli juuri syntynyt, mutta muutoin olen joka vuosi (ja monesti useammankin kerran vuodessa) syntymästäkin saakka noissa maisemissa käynyt <3 Kivaa viikonloppua Sanna! <3

   Poista
 6. Blogissani on sinulle tunnustus! (: http://tulejoulupunainen.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Kävin jo aiemmin kurkkaamassa ja käyn uudemman kerran! :)

   Poista
 7. Voi että, kun tuo Norja niin houkuttelisi matkustamaan ja varsinkin tuo pohjoinen! Mutta jos ensi kesänä pääsisi käymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norja on ihana reissukohde, upeat maisemat ovat henkeäsalpaavat! <3 Toivottavasti tekin pääsette joskus käymään! :)

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3