torstai 7. toukokuuta 2015

Kulissien takana

Ihannetilanne...

Olen kuullut todella usein kommentin "Onko teillä aina noin siistiä".
Noin voi tietysti helposti erehtyä luulemaan, kun blogissa näkyvät aina siistit kuvat, jossa tavarat ovat kauniisti paikoillaan. Olen aina ollut tarkka siinä, että blogissa näkyvissä kuvissa ei näy sotkut. Sama asia pätee siihen, kun saamme vieraita kylään.

Perinteisempi arkinäkymä...
Mutta tässä tulee se karu totuus:
Meillä ei todellakaan ole aina siistiä, päinvastoin! Kolme alle kouluikäistä lasta (vanhempia unohtamatta) pitävät huolen siitä, että niitä sotkuja kertyy. Sohvatyynyt eivät pysy paikoillaan, lelut ovat pitkin poikin ympäri taloa ja vaatteita kertyy helposti sinne tänne.
 
Rakastan siistiä kotia, mutta ei ole mitenkään mahdollista pitää koti koko ajan tip top kunnossa. Pyrin pitämään yllä perussiisteyttä. Siivoan joka päivä jotain, sillä saa vältettyä sen ettei sotkuja kerry liiaksi asti. Imurointia, lattioiden pesua, likatahrojen sekä ikkuna- ja lasipintojen pesua, keittiön siistimistä.


Sensuroimaton kuva aamupäivästä, kun sänkyjäkään ei ole vielä pedattu
Siivous on välillä todella turhauttavaa, kun paikat eivät oikeasti pysy siistinä kuin pienen hetken. Tämä on varmasti tuttua useimmissa lapsiperheissä. Tähän on pitänyt totuttaa itsensä ja antaa itselle anteeksikin sitä, ettei kaikkia tarvitse ehtiä tekemään.

Kriittisin paikka meillä on aina ollut kodinhoitohuone. Tasolle kertyy helposti ylimääräistä tavaraa ja pyykkivuorta. Siisteyden ylläpitämistä on helpottanut se, että olemme karsineet ylimääräistä tavaraa pois kaapeista. Remontin jälkeen huoneesta tuli viihtyisämpi, joten siellä on nyt huomattavasti mukavempi touhuta!

Valkoiset laattalattiat tarvitsevat myös usein pesua (2-3 kertaa viikossa), mutta ne on onneksi helppo ja nopea pestä. Vaaleat tekstiilit (kuten sohvanpäälliset) liikaantuvat lapsiperheessä herkästi, mutta tämäkin on valinta/viitsimiskysymys. Tiettyjä juttuja joutuu väkisin karsimaan lasten vuoksi (ei herkästi särkyviä esineitä lasten ulottuvilla, turvallisuus otettava aina huomioon jne), mutta jos jokin sisustusratkaisu vaatii vain viitseliäisyyttä, olen sen toteuttanut. Lasten huomioiminen sisustuksessa olisi hyvä postausaihe, tästä riittäisi paljon juttua! ;)Tytön huone pysyy yleensä aika hyvässä järjestyksessä, kuusivuotias kun osaa itsekin jo siivota. Mutta välillä sielläkin vallitsee kaaos :D

Täytyy myöntää, että tämä postausaihe on ollut jo jonkun aikaa luonnosvaiheessa. Mietin, viitsinkö julkaista näitä kuvia. Mutta tässä on sitä realiteettia nyt roppakaupalla, haluan sitä olevan blogissani mukana.

Näitä kuvia katsellessa iski nyt siivousinto, joten ryhdyn hommiin!
Puhtaan kodin tuoksu ja ilme on niin palkitsevaa ja ihanaa, vaikkei sitä kauaa kestäisikään :)

Toukukasta torstaipäivää teille toivotellen,

50 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Hihii, kyllä ne sotkut vaan kuuluu siihen tavalliseen arkeen ja ovat omalla tavallaan niin kotoisia! :)

   Poista
 2. Hah haa, aivan ihanaa juuri tuollaistahan se on :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se menee, sotkut ovat enemmän sitä normiarkea, mitä siivottu koti! Molempi parempi :D

   Poista
 3. Hauska postaus, tosi mielenkiintoinen! Minäkin olen julkaissut joskus jotain tällaisia kuvia missä ihan normipäivä menossa.. Tätähän se normi arki yleensä on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! <3 Halusin tuoda tätä normiarkeakin välillä tänne näkyviin. Alkoi itseä häiritsemään ne kommentit siitä, että meillä olisi aina siistiä. Arki on sitä sotkujen keskellä elämistä. Välillä siivotaan ne pois, ja pian onkin jo taas tavarat sikin sokin :)

   Poista
 4. Aivan huippu!!. Tätähän se on. Arkea ja tuttua varmasti meille kaikille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! <3 Tätähän se useimmiten on. Kolme pientä lasta ehtii sotkemaan, ja kyllä ne aikuistekin ;)

   Poista
 5. Voi niin tutun näköistä! Tuolta meilläkin näyttää! :)

  VastaaPoista
 6. Mies aina valittaa meillä, kun raivosiivoan ennen vieraiden tuloa. Jotenkin on kivempi ottaa vieraat vastaan, jos he mahtuvat edes jotenkuten ovesta sisään. On kyllä ihanaa huomata, ettei ainoastaan meillä vallitse kaaos! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tuota raivosiivoamista minäkin harrastan :D Tottakai se on kivempi ottaa vieraat vastaan, kun koti on siistitty :)

   Poista
 7. Ihana postaus, on kiva oikeasti nähdä muidenkin sotkuja välillä :D Ja tuo on niin tuttua :D Itsekin siivoilen päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! <3 Itse ainakin olen tykännyt nähdä näitä arkirealismikuvia. Pakko on päivittäin siivota, muuten täällä vallitsisi täysi kaaos :D

   Poista
 8. Oi miten lohdullisia kuvia :) Täähän on kuin meidän kotoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, ettemme ole ainoita, joilla on sotkua :D

   Poista
 9. Niin kiva, kun ihmiset uskaltaa laittaa kuvia myös siitä arkitilanteesta. Arvostan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marianne! <3 Mukava on tänne välillä pistää näitä arkikuviakin :)

   Poista
 10. AI Että. Iso kiitos tästä. Se on kumma, että vaikka itsekin sisustusbloggaa, niin SILTI kuvittelee, että, teillä muilla on aina yhtä siistiä kuin kuvissa. Huh, mikä helpotus. :DD ja saman ahdistuksen järjestyksen pysymättömyydestä jaan minäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta! Näinhän sitä itsekin ajattelee ja tuskastelee miten muut onnistuvat pitämään kodin siistinä. Mutta näinhän se tahtoo jokaisessa lapsiperheessä olla, väkisinkin niitä sotkuja kertyy!

   Poista
 11. Ihan mahtava postaus!! Sai hymyilemään :) Kun näinhän se just menee; kun kuvia ottaa,sitä järjestää kaikki paikat kuntoon,vaan mikä onkaan totuus :D Eli ihan sama täällä meillä! Mutta hienoa Heli,säpä uskalsit näyttää meidän kaikkien oikean arjen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanette! <3 Pitkään mietin kyllä viitsinkö julkaista. Eihän sitä vieraitakaan päästä sisään silloin, kun tuollainen kaaos vallitsee :D

   Poista
 12. Ihanaa ja helpottavaa! Kaksi teiniä ja urheileva 10-vuotias, koira ja ruuanlaittoa ja urheilua harrastavat vanhemmat= totaalinen arkikaaos ja usein!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, sitä kaaosta esiintyy useammin kuin siistiä kotia :D

   Poista
 13. Hahhaa, ihania kuvia :) <3
  -Suvikki-

  VastaaPoista
 14. Ihana - keittiön pieni liitutaulukin on mennyt sotkuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, lapset on joku kerta kiivennyt tuolille ja piirrellyt menemään :D

   Poista
 15. Ihana postaus -kotoisen näköistä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että on tämä on kotoista muillekin :D

   Poista
 16. Tämä oli hyvä postaus! Selkeyttää vähän asioita niille ihmettelijöille. Minusta on ihan ymmärrettävää, että haluat blogiin kuvia, joissa koti on siisti. Minusta se ei ole ollenkaan ihmeellistä, kun ottaa huomioon blogisi tyylin ja aiheen.Meilläkin ns. kodinhoitohuone on pahin paikka. Meillä sinne on helppo työntää tavaroita pois silmistä ja sitten se usein jää siivoamattakin ja kaaos on valmis. Itsekin kuitenkin yritän pitää kodissa ainakin alakerrassa sellaista perussiisteyttä yllä, vaikkei aina ihan täysin siistiä olisikaan. Laattalattiat on kyllä tosi kätevät juuri tuon helpon puhdistamisen vuoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en vois muuta kuvitellakaan, kuin siistejä ja siivottuja kotikuvia. Kenelle sotkuiset kuvat antaisi inspiraatiota? Siksi minäkin vähän ihmettelen sitä, miten joku kuvittelee, että aina olisi siistiä. Kodari on kyllä meilläkin se pahin ongelmapaikka. Niin helposti sinne tulee kannettua tavaraa, joka ei muualta löydä paikkaansa.

   Valkoisilla laattalattioilla näkyy heti lika, mutta onneksi ne on helppo ja nopea puhdistaa :)

   Poista
 17. Ihanan tutun näköistä niin arkea! :) minäki oon joskus julkaissut tällaisen postauksen mutta siitä on jo aikaa! Voiskin ottaa joskus uusiksi! ;)

  VastaaPoista
 18. Heippa,minua kiinnostaisi tytön huoneen puulintuhäkki seinätarra? Tai mikä on ja mistä? Aivan ihana ja ihana koti vaikka olis kaaostakin 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Anteeksi kun vastaukseni tulee vasta nyt! Puulintuhäkki on maalattu itse seinälle, kuva heijastettu piirtoheittimellä ja maalattu. Kiitos kauniista sanoistasi! <3

   Poista
 19. Huoh onneksi teit postauksen tästä aiheesta,tähän kun voi niin hyvin samaistua ❤️Blogiin on mukava napata kuvia kun on siistiä ja kaikki paikallaan vaikka sellaista lapsiperhettä ei kyllä olekaan varmaan missä ei elämä näkyisi joka onkin minusta se paras juttu ❤️Vaikka tykkään siististä ja puhtaasta kodista ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin rakastan siistiä kotia, mutta en yritäkään pitää sitä jatkuvasti tiptop kunnossa. Keskityn mielummin muihin juttuihin :D

   Poista
 20. Ihana, rohkea postaus! Tuollaista se arki lapsiperheissä on, jos lapsetkin saavat kodissa oikeasti Elää!

  VastaaPoista
 21. Oi joi, aivan ihana postaus <3 Tuo kaikki on niin tuttua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Sanna! <3 Ihana kuulla, että niin moni voi samaistua :)

   Poista
 22. Voi kun oli niin kovin tutun näköistä! :D Ihan kuin meiltä! ;) :D
  Hih, niin sitä itsekin blogiin kuvatessani siirtelen/siistin ne pahimmat sotkut taustalta ja todellisuus jääkin sitten noiden kuvien ulkopuolelle. ;) Olisihan se mukavaa, jos kotona olisi aina kaikki järjestyksessä... Ehkä sitten siinä vaiheessa kun lapset muuttavat pois kotoa. ;) Elämän todellisuutta, joka koskettaa jokaisen kotia ainakin jossain määrin. :)

  Auringonsäteitä viikonloppuusi ja hei aivan ihanaa, tulevaa Äitienpäivää sinulle sinne!! <3
  Halauksin! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monesti itsellä naurattaa, että jos vaan lukijat näkis sen kuvaustilanteen ulkopuolelle. Kuvausalue on siisti, mutta ympärillä voikin olla tavarat hujan hajan. Itse ajattelen niin, että tämä on vain vaihe elämässä. Tulee vielä aika, kun kaipaamme näitä sotkuja ja niiden aiheuttajia <3

   Iloa alkavaan viikkoosi Emppu <3

   Poista
 23. Juuri näin - tämän varmasti jokainen bloggaaja joka oikeasti elää "elävää elämää" lapsiperheessä tiettää! ;D
  Mun blogissa harvemmin on sellaisia kattavia koko kodin kuvia - sattuneista syistä.. ;)
  Oikein iloista äitienpäivä viikonloppua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, koko kattavan kodin kuvat täällä samasta syystä harvinaisia. Yleensä ajoitan ne siivouspäiviin tai juhlien alla otettaviks (silloin siivotaan perusteellisesti).

   Poista
 24. Se on hassua miten kovasti me ihmiset aina vertaillaan itseämme / kotiamme tms. muihin. Tärkeintähän kodissa kuitenkin on että siellä itse viihtyy. Ja vaikka järki sanoo ettei kellään ole paikat aina tiptop, niin silti sitä kokee välillä ahdistusta pyykki- ja tiskivuorista, kissankarvapalloista nurkissa ja epäjärjestyksessä olevista sohvatyynyistä. Kiva siis nähdä realismiakin! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä sanoitkin osuvasti! Se on kyllä hassua, että näin me teemme. Pitäisi vain keskittyä siihen omaan elämään ja siihen, että itsellä on hyvä olla. Sotkussa tai siisteyden keskellä.

   Poista
 25. Vastaukset
  1. Näin kuulosti onneksi olevan aika monella muullakin :D

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3