keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Koko perheen Tukholman risteily


Teimme pari viikkoa sitten reissun Helsinkiin ja siitä laivalla Tukholmaan. Matka Oulusta Helsinkiin taitettiin autolla ja yllättävän kivuttomasti meni reissu. Lapset viihtyivät, kun olimme varanneet mieluista tekemistä matkalle ja koko porukalle oli kunnon eväät mukana. Matkaan meni noin 7,5 tuntia, parilla pysähdyksellä selvittiin.

Tämä oli ensimmäinen yhteinen risteilymme sekä minun, että mieheni ensimmäinen visiitti Tukholmassa. Jännittävä reissu siis! Päätimme ottaa auton laivalle mukaan, jotta pääsisimme itseksemme kiertämään Tukholmaa. Autopaikka maksoi 80 €. Tämän olisi helposti saanut kulumaan takseihin, kuulimme aiemmin
että ne ovat Tukholmassa todella kalliit.
 Saimme laivamatkan blogiyhteistyönä MatkaVekalta. Etukorttiin olisi kuulunut tavallinen hytti, mutta päätimme ottaa tilavamman perhehytin, tästä kun ei tarvinnut maksaa kuin 50 € enemmän. Huone tuntui suorastaan luksukselta tavalliseen hyttiin verrattuna! Siellä oli kiva rentoutua päivän päätteeksi.

Lapsille oli todella mukava leikkipaikka, jossa vietimmekin paljon aikaa. Sisustusintoilijana kiinnitin ensimmäiseksi huomiota kivaan ja kutsuvaan sisustukseen. Täällä viihtyivät aikuisetkin :) Lapsille oli kasvomaalausta ja laivan oma "maskotti" kävi useaan otteeseen ilahduttamassa lapsia.

Molempina aamuina nautimme laivan meriaamiaisen, jonka olimme varanneet etukäteen ja näin säästimme muutaman euron. Tukholman rannikko oli upea, oli ihanaa seurata laivan ikkunoista kauniita rakennuksia sekä ohi lipuvia laivoja. Rauhoittava tunnelma!Tukholmassa kiersimme ensin hieman Gamla Stania eli vanhaa kaupunkia. Näyttäviä rakennuksia, kapeita kujia, paljon nähtävää ja niin idyllistä!

Seuraavaksi suuntasimme Skansen -ulkomuseoon, joka sijaitsee Djurgårdenin saarella. Todella käymisen arvoinen paikka, täällä riitti paljon nähtävää niin lapsille kuin aikuisille! Ihastuttavia historiallisia rakennuksia ja vanhan ajan tunnelmaa. Täällä oli myös pieni eläintarha sekä muutama karuselli, jotka piti luonnollisesti päästä lapsilla testaamaan.Paljon jäi vielä näkemättä ja kokematta, kuten esimerkiksi Gröna Lund huvipuisto, joka oli käyntimme aikana kiinni. Ihastuin täysin Tukholmaan ja siellä vallitsevaan tunnelmaan, tänne on päästävä pian uudestaan!

Autoilu Tukholmassa oli yllättävän haasteellista, navigaattoristakaan ei ollut juuri apua, sillä tietyöt sekoittivat reittejä. Laivaan siirtyessämme saimme pienet tuskanhiet iholle, kun eksyimme reitiltä ja tuli pienoinen kiirus laivalle. Ehdimme sinne viisi minuuttia ennen autokannen sulkemista, joten tipalle meni! Ensi kerralla taidamme tyytyä yhteiskuljetuksiin :D

Kaunis kiitos MatkaVekan Johannalle lahjakortista, meillä oli antoisa ja ihana reissu!

Aurinkoisin terveisin,

14 kommenttia:

 1. Tukholma on niin ihana kaupunki <3 ihastun siihen kerta kerralta enemmän ja enemmän :) viime reissut onkin olleet sisustus painotteisia :)

  Ihania ja iloisia tunnelmia matkaltanne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin rakastuin Tukholmaan! <3 Ehdottomasti päästävä pian uudestaan! :)

   Poista
 2. Laivareissut ovat aina kivoja! Tukholmassa on aina mukava käydä, ihan kuin kävisi kauempanakin ulkomailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Tukholma on aivan erilainen kuin Suomen kaupungit, aivan kuin kauempanakin vierailisi :)

   Poista
 3. Voi mä haluan Tukholmaan shoppailemaan! En oo koskaan ollu, mut voin vaan kuvitella... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli sen verran lyhyt aika tuolla Tukholmassa, ettei shoppailtu yhtään. Keskityttiin nähtävyyksiin ja aktiviteetteihin :)

   Poista
 4. OI miten ihania kuvia. Kiva reissu teillä ollut. Itse rakastan tuota Tukholman rannikkoa, sitä on mahtavakatsella aamusella laivasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rannikko oli kyllä todella upea <3 Sitä oli ihana ihastella!

   Poista
 5. Ihana paikka tuo tukholma, etenkin tuo vanha kaupunki. Joskus on kyllä päästävä käymään tuolla, niin upean näköistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Sen verran näppärästi tuonne pääsee laivalla, eikä itse risteily ole kallis. Kun vaan viitsii täältä pohjoisesta lähteä ajamaan (me ei olla raskittu lentämällä mennä, sen verran kallista viideltä hengeltä) :)

   Poista
 6. Paljon ehditte päivän aikana! Gröna Lundiin sitten ensi kerralla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän paljon ehdimme nähdä ja kokea! Grönä Lundiin pitää ehdottomasti päästä sitten seuraavalla kerralla :)

   Poista
 7. Olipa mukava matkaraportti ja hirmusti ihania kuvia! Ja hämmästelin, että joko se pieninki on nuin iso, vastahan nää ootit, kyllä aika mennee joutuin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne ja kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa!! <3 Niinhän se nuorimmainenkin täytti jo 2 v, aika menee niin nopiaa :)

   Poista

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3