keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Tytön uus(vanha) sänky!

Osa teistä varmaan muistaa sängyn, jonka ostimme Torista. Nyt on sänky hiottu ja maalattu kertaalleen, hirvittävän iso homma mutta todellakin kaiken vaivan arvoinen!


12.jpg


5.jpg


Sänkyhän maksoi ainostaan 20 €, joten todella edullisesti saatiin tytölle uusi sänky! Maalina käytin Clas Ohlssonin kalustemaalia, sävyltään Aged White. Maali oli helppo levittää, eikä haissutkaan niin pahalta, mitä monet muut maalit. Voin suositella!


Ensimmäisen kerroksen maalia sudin siveltimellä, ja toisen telalla (nurkkapaikat ja pienet kohdat siveltimellä). Näin jäljestä tuli hieman tasaisempi.


3.jpg


1111.jpg


Sänkykatos oli ehdottomasti saatava (sekä tytön, että äidin toiveesta), ja sen toteuttamista olen miettinyt valmiiksi jo kuukausia. Päätin tilata Jotexilta Belle-sivuverhot, jotka löytyykin myös tytön huoneesta verhoina, ja tehdä niistä vuodekatos.


Pitkään mietin otanko valkoiset vai hennon vaaleanpunaiset, mutta päädyin näihin valkoisiin jo sen vuoksi, että on helpommin yhdisteltävissä eri väristen vuodevaatteiden kanssa. Ja ovat nyt samaa paria toisten verhojen kanssa.


13.jpg


Verhojen kiinnittämiseen minulla oli pari erilaista vaihtoehtoa. Ensin olin ajatellut laittaa tangon pitkittäin sängyn ylle, ja kankaan laskeutumaan sen päältä molemmille puolille. Testasin sitä, mutta kangas ei laskeutunut kauniisti (tähän olisi soveltunut paremmin jämäkämpi kangas).


Niimpä päätin kokeilla toista ideaani. Irroitin vanhasta Ikean sänkykatoksesta rinkulan, jonka sai liitospalan avulla auki, ja pujotin verhot siihen. Sitten vaan nauhat ripustuslenkeiksi ja koukulla kiinni kattoon. Lisäsin vielä valosarjan sekä enkelinsiivet koristamaan katosta -valmista!


8.jpg


Sänkyyn halusin lisätä jonkun tekstin, ja tämä tuli ensimmäisenä mieleen :) Tein sabluunan kontaktimuovista, ja sen avulla jäljensin tekstin sänkyyn. Maalin kultasävy on sama, mitä olen käyttänyt seinällä olevaan lintuhäkkiin, joten sopii mielestäni tähän kivasti! Hieman korjaamista teksti vielä kaipaa, joten jätin ottamatta tarkemmat lähikuvat ;)


15.jpg


Päiväpeittona toimivan viltin sekä tyynynpäälliset olen tilannut aikoinaan Jotexilta. Ne ehtivät olla jonkun aikaa kaapissa, ja pääsivät nyt jälleen käyttöön. Nämä olivat tytön oma valinta muutamasta vaihtoehdosta.


10.jpg


Sängyn vierelle on etsinnässä siro nojatuoli, nyt sen virkaa ajaa tämä vanha tuoli, jonka olen joskus entisöinnyt. Yksi mietinnässä oleva vaihtoehto on Ikean Agen lepotuoli (klik).


16.jpg


Sängyn oikealle puolelle jäi sopiva tila yöpöydälle, joka on ollut huoneessa jo aiemminkin.


1_2.jpg


1.jpg


Tässä vielä vertailukuvat ennen-jälkeen.


Huone näyttää nyt paljon suuremmalta, kun iso rautasänky saatiin täältä pois. Se siirrettiin toiseen oleskeluhuoneeseemme, josta tehdään vierashuone. Tässä tilassa sisustus on vielä kesken, mutta enköhän saa lähiaikoina otettua sieltäkin kuvat!


Ihanaa viikon jatkoa teille kaikille toivotellen,

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat bloggaamisen suola, kiitos jokaisesta viestistä! <3